ESZII honlap logó

Színvonalas műsorral ünnepelte a Magyar Kultúra napját az Idősgondozó Szolgálat

1989. január 22-től ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Az Idősgondozó Szolgálat, minden évben nagy közös program kertében csatlakozik a megemlékezéshez, mely eseményre ebben az évben január 13-án került sor a Kápolna utca 8. szám alatti telephelyen. A z irodalom kiváló alakjára, Petőfi Sándorra emlékeztünk, születésének 200. évfordulója alkalmából.

A zsűri tagjai: Koleszár Márta a Katona József Könyvtár munkatársa, valamit Sebestyén Mária tanárnő, meseterapeuta voltak. Az emlékműsoron Petőfi Sándor versei, valamint a megzenésített művei hangzottak el. A versek bevezetőjében sok érdekességet megtudtak a jelenlévők a szerzemények keletkezésről, hangulatáról. A színvonalas műsorban a szolgálat nappali ellátásban részesülő nyugdíjasai, értelmileg sérült ellátottjai is szerepeltek. Megható pillanatokat, és vidám perceket élhettek meg a program résztvevői. A gyermekversek mellett komolyabb hangvételű művek is helyet kaptak a műsorban, ami által tartalmilag és érzelmileg nagyon sokat kaptak a megjelentek. A program zárásaként a Pacsirta Klub énekkara elénekelte a Tavaszi Szél vizet áraszt című népdalt, végül a Magyar Himnusz is felcsendült. Minden szereplő egy-egy emléklapot, valamint egy Petőfi Sándor emlékére elkészített könyvjelzőt kapott.