Látogatók a Csodabogárban

Az idei esztendő eddig eltelt rövid időszakában már több város küldöttsége tett szakmai látogatást a homokbányai Csodabogár Nappali Intézményben. Érkeztek vendégek Egerből, Pécsről, Várpalotáról és Hatvanból is. Ezek az intézménylátogatások részét képezik annak az együttműködésnek, amely Kecskemét városa és az Autisták Országos Szövetsége között alakult ki annak érdekében, hogy minél több magyar városban valósuljon meg hasonló, autizmussal élő fiatal felnőttek számára is alkalmas nappali ellátást biztosító intézmény.

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága által működtetett Csodabogár Nappali Intézmény példát jelent sok település számára. Olyan problémára kínál megoldást, amely egyre több családot érint napjainkban, és amelyre a szociális ellátórendszer még sok helyen nem reagált. Minden delegáció kiemelte az intézményben dolgozó szakmai közösség magas színvonalú, elkötelezett és elhivatott munkáját, valamint az önkormányzat támogató attitűdjét.

Örömmel tölt el bennünket, ha tapasztalatainkkal, tudásunkkal hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy máshol is létrejöjjenek hasonló intézmények!

(A fotón a várpalotai és a hatvani küldöttség tagjai láthatók.)