Akadálymentesítési nyilatkozat

Akadálymentesítési nyilatkozat

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága elkötelezett amellett, hogy mindenkor biztosítsa a https://www.eszii.hu/ honlap (weboldal) akadálymentes használatát az (EU) 2016/2102 európai parlamenti és tanácsi irányelvet átültető nemzeti jogszabály; a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény rendelkezései szerint.

Jelen akadálymentesítési nyilatkozat a https://www.eszii.hu/ weboldalra vonatkozik.

A megfelelőség státusza

A weboldal az alábbiakban felsorolt kivételekkel megfelel a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek:

A weboldalon található bizonyos szkennelt .pdf állományok nem felolvashatóak, tekintettel arra, hogy ezen dokumentumok hitelesítése még kézi aláírással történt és az így keletkezett .pdf állományok esetében nem biztosítható, hogy azokat a felolvasó programok értelmezni tudják.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

Jelen nyilatkozat 2023. március 17. napján készült, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának önértékelése alapján.

Visszajelzés és elérhetőségek

Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat az igazgatosag@alapelletas.hu címen jelezheti. A 2018. évi LXXV. törvény 4. § (2) bekezdés értelmében a közszférabeli szervezet a jelzésre 30 napon belül köteles válaszolni.

Végrehajtási eljárás

Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a 162/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet tartalmazza.

Ellenőrző szervezet: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség

Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35.

Levelezési cím: 1134 Budapest, Váci út 35.

Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3060

E-mail: ugyfelszolgalat@kifu.gov.hu

Web: https://kifu.gov.hu/

Bejelentés alapján az ellenőrző szervezet akadálymentesítési ellenőrzést végez, ha a visszajelzési eljárásban az értesítést vagy kérelmet benyújtó személy a 2018. évi LXXV. törvény 4. § (2) bekezdése szerinti határidőben nem, vagy nem kielégítő választ kap a közszférabeli szervezettől.

Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága