388475

A Kihívás Napja 2024

Kedves Követőink!

A Kihívás Napja fő célja, hogy május utolsó szerdáján kedvet teremtsen a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. Ezen programhoz csatlakozott idén az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága is. A különböző telephelyeken megvalósult 15 perces vidám, aktív mozgás összehangolása az EFI közreműködésével jött létre. A nap sikerét bizonyítja a résztvevők igen magas száma , a csapatépítő futáson 56 munkatárs vett részt, a telephelyeken 320-an kapcsolódtak a közösségi kihíváshoz.

Köszönjük szépen a lehetőséget, bizalmat az Igazgatóság vezetőinek, és a kollégáknak az összefogást, az együttműködést a közös cél érdekében!

Összefoglaló videónk az aktív, sportos napról!

EFI csapata☺

Egészségpercek 60. rész Táplálkozás hatása az alvásra

Kedves Követőink,

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani "Egészségperc "rövid videónkat, melyben megismerhetik milyen módon befolyásolhatja a táplálkozás az alvás minőségét.

Fontos, hogy tisztában legyünk a megfelelő mennyiségű, minőségi alvás is meghatározott alappillére az egészséges életmódnak.

De mit is értünk a megfelelő mennyiségen és minőségi alváson? Honnan tudjuk pontosan nekünk mennyi alvásra van szükségünk? - nagyon egyszerű képlettel, ha reggel kipihenten, önmagunktól kellünk fel, akkor megfelelő mennyiséget aludtunk, ha állandóan fáradtan, nyúzottan kelünk fel, akkor valószínű több alvásra lenne szükségünk. Természetesen személyenként különböző kinek mennyi alvás szükséges, valakinek 8 óra elég, de valakinek 10 óra alvás is kevés, az sem mindegy mikor, hány órakor fekszünk le, ez is meghatározza a minőségét az alvásunknak.

EFI csapata ☺

Egészségpercek 59. rész Tavaszi feltöltődés

Kedves Érdeklődők!

Ha a tavaszi feltöltődéssel kapcsolatban szeretnék meghallgatni, hogy mit ajánl Braunitzer Ferencné dietetikus, akkor nézzék meg videónkat. 

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe!

EFI csapata☺

Egészségpercek 58. rész Az egészségmegőrző étrend szempontjai időskorban

Kedves Érdeklődők!

Egészségpercek sorozatunk mai részében útmutatót kapnak az időskorúak az egészségmegőrző étrend szempontjaihoz Braunitzer Ferencné dietetikustól..

Fogadják szeretettel!

EFI csapata☺

 

Egészségpercek 57. rész Főzési, tálalási praktikák időskori nyelési tálalási probléma esetén

Kedves Érdeklődők!

A mai videóban olyan időseknek javasol főzési és tálalási praktikákat Braunitzer Ferencné dietetikus, akik rágási illetve nyelési problémával küzdenek.

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe!

EFI csapata☺

 

Támogatóink és együttműködő partnereink:
Széchenyi 2020
Európai Unió zászló