397860

Kedves Érdeklődők,

Újraindítjuk Dietetikai Klubunkat, várunk minden kedves érdeklődőt!

A foglalkozások ingyenesek és nem szükséges regisztráció!

EFI csapata

Dietetika Klub plakát

Cukorbeteg Klub

Kedves Követőink!

Útjára indítjuk Cukorbeteg Klub foglalkozásainkat!

Várunk minden kedves érdeklődőt sok szeretettel! smile

Részletek a plakáton találhatóak!

EFI csapata smile

 

Diabétesz Klub plakát

Felhívjuk figyelmét, hogy a rendezvényen képfelvétel készülhet, melyet az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) weboldalán, illetve a közösségi médiában szolgáltatásainak népszerűsítése céljából közzétehet. Az adatkezelésről részletes tájékoztatás elérhető az alábbi linken:

http://eszii.hu/efi/adatkezelesi_tajekoztato.pdf

Diabétesz Világnap - november 14

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez.

A Világnapot a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) és tagszervezetei rendezik meg világszerte, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség növekvő terjedésére, a megelőzés fontosságára, az egészséges életmód, diéta, és a rendszeres fizikai aktivitás kiemelkedő hatékony szerepére.

Diabétesz Világnapot első alkalommal 1991-ben szervezett a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A Diabétesz Világnap 2007-től az ENSZ által felügyelt és támogatott Világ Egészség Nap. A cukorbetegség globális probléma, káros emberi, szociális és gazdasági hatásokkal. Ma már több mint 250 millió cukorbeteg él világszerte, számuk évente több millióval növekszik.

A Diabétesz Világnap minden évben egy, a cukorbetegséggel kapcsolatos téma köré szerveződik.

2021-2023 közötti időszakra egységes témát jelölt ki a Nemzetközi Diabétesz Szövetség a diabétesz mottójául: Mikor, ha nem most?- címmel, melynek legfőbb célja a diabéteszesek megfelelő hozzáférése az ellátáshoz.

Forrás és kép:diabetes.hu • Mikor, ha nem most? • A diabétesz világnapja

Diabétesz klub

Kedves Követőink!

Újra elindítjuk Diabétesz Klubunkat, mely keretein belül részletesen megismerhetik a 2-es típusú cukorbetegséget, a cukorbetegek táplálkozását, valamint bepillantást nyerhetnek a különböző konyhatechnikákba.

Várunk mindenkit sok szeretettel!

EFI csapata

Egészségfejlesztési Iroda Diabétesz Klub 2021

Dr. Móczár Csaba - A cukorbetegség kezelése

Támogatóink és együttműködő partnereink:
Széchenyi 2020
Európai Unió zászló