Bemutatkozás

Az Őszirózsa Időskorúak Gondozóházába azok az időskorúak, valamint azok a 18. életévüket betöltött beteg személyek vehetők fel, akik önmagukról betegségük miatt vagy más okból otthonukban időlegesen nem képesek gondoskodni.

Gondozóház ellátási területe Kecskemét közigazgatási területére vonatkozik.

1993. évi III. tv 93. § (1) a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője szóbeli vagy írásbeli kérelmére, indítványára történik.

Az ellátás iránti kérelem beadásához szükséges nyomtatványok a következőek :

- gondozóházas kérelem adatlap a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez,

- orvosi igazolás,

- jövedelemnyilatkozat,

- érvényes személyes okmányok,

- TAJ kártya,

- negatív tüdőszűrő,- széklet eredmény (beköltözéskor)

Szolgáltatások :

- az egészséges életvezetéshez szükséges lakhatás biztosítása (komfortos, higiénikus élettér), 2-4 ágyas szobákban, akadálymentes környezetben,

- egyéni szükségleteknek és életkori sajátosságoknak megfelelő fizikai ellátás (normál, illetve diétás étrendnek megfelelő étkeztetés, tisztálkodásban való segítségnyújtás,

- orvosi ellátás,

- orvos előírásainak megfelelő egészségügyi alapellátás,

- személyre szabott mentális foglalkozás,

- az ellátást igénybe vevő segítése számukra szükséges szociális.

Az ellátásért térítési díjat kell fizetni, ennek megállapítása a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény, a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról szóló 29/1993. (II.17.) Korm. rendelet, valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 3/2017. (III.30.) a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő térítési díjakról, valamint a helyi szociálpolitikai kerekasztalról szóló hatályos önkormányzati rendelete figyelembevételével történik.

A gondozóházban 22 fő elhelyezésére nyílik lehetőség, kettő és négy ágyas szobákban, akadálymentes környezetben. A lakószobák tágasak, bútorzat kényelmes és praktikus. Nővérhívó készülék segíti a lakók biztonságát, kényelmét.

Lakóink szakképzett gondozók által a nap 24 órájában, egyénre szabott ellátásban részesülnek.

Kecskemét, 2020. június 2.

Seprenyiné Fodor Anikó
intézményvezető

Az intézmény címe, elérhetősége:

Őszirózsa Időskorúak Gondozóháza

6000 Kecskemét, Nyíri út 77/a

tel.: 76/506-012

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.