Szűrő
 • Piknik Kosár Szépségverseny a mese jegyében.

  Az Idősgondozó Szolgálat második alkalommal rendezte meg a Piknik Kosár Szépségversenyt, melynek helyszíne az Arborétum volt. Ebben az évben „mesés” piknik kosarakkal lehetett benevezni a versenyre. Ötletes összeállításokkal jelentkeztek a lelkes résztvevők, így volt a nevezettek között „Banya tanya” kosár, amit a Jancsi és Juliska mese ihletett, „Kőleves”, „Disney” és klasszikus, retro-mesék kosara is, mint a „Kiskondás”, „Pereces”, „Mindent Járó Malmocska”, „Terülj, terülj asztalkám”, és „Csalikosár”.

  A szépen megterített asztalokon a garabók ínycsiklandó látványa beleillett a hűs fás-árnyas környezetbe. Tartalmukat tekintve is sok finomságból lehetett választani, az illatos mézes kalács, sokféle házi pogácsa, sós perec, házi kolbász, frissen sült kalács, lekvár, valamint savanyúságok és gyümölcsök is helyet kaptak a kosarakban. Minden kosáron látszott a gondos kezek munkája, volt, aki hajnalban kelt, hogy elkészítse a madár látta pogácsát. A zsűri tagjai Harsányi Zsuzsanna, grafikus és festőművész, valamint Koleszár Márta a megyei Könyvtár munkatársa voltak. A legínycsiklandóbb garabó díjazásban is részesült egy ajándékkosár és egy gravírozott dísztányér formájában, mely a tervek szerint vándordíj lesz. Ezt a díjat ez alkalommal az Örök Ifjak Klub „Jancsi és Juliska” kosara vihette haza. Különleges mézeskalácsból nem csak házikót, hanem gyermekjátékokat is megjelenített a csapat, mint pl. malom, dominó. A kosár tartalma nem csak látványos, de finom is volt. Emléklapot és ajándékcsomagot egy szép könyvvel az összes résztvevő kapott. Lehetőség volt egy „mesés” kvízben játszani, melynek mesekönyv volt a fődíja. A kvízjátékot a Jókai Klub nyerte, így az ajándéknak ők örülhettek. Délben mindenki elfogyasztotta a piknik kosara tartalmát, majd jókedvű beszélgetéssel töltötték el az időt a versenyzők és szurkolóik. A visszajelzések alapján a résztvevők jól érezték magukat a kellemes környezetben, jó társaságban, finom ételeket fogyasztva. Szeretnénk, ha ez a program rendszeressé válna, hiszen ez alkalommal is nagy sikert aratott!

 • Kivirágzott a Margaréta Otthon kertje

  Évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy a Margaréta Otthon környezetének kialakításában ellátottjaink is részt vállalnak. A színpompás virágos kertek tervezésében önállóan vagy segítséggel bekapcsolódó lakóink munkáját dicsérik a teraszok melletti területek művelése, a mentőbejárat felöli kiskert, a „körforgó” területének gondozása, a kápolna környéki virágágyások kialakítása, a demens udvar vagy a „rózsakoszorú” formájú zárt kert színpompája és nem utolsó sorban a Margaréta Otthon főbejáratán érkező látogatót fogadó rózsalugas gondozása. Május végén, június elején, amikor a rózsabokrok virágba borulnak e közel 50 méter hosszú boltív alatt végig sétálva különösen jó érzés keríti hatalmába a látogatót. A vörös sziromlevelek szinte „körülölelik” az arra sétálót, a rózsa illata pedig betölti a levegőt, megajándékozva ezzel az alatta áthaladót. A sziromlevelek hullásával a Margaréta Otthonba vezető út egyfajta vörös szőnyeget képez a sétáló lába alatt. A színek és a rózsaillat megnyugtató hatása igen értékessé teszi ezt az időszakot.

  Köszönjük azon lakóinknak (és minden támogatónak), akik segítségével évről évre kivirágozhat a Margaréta Otthon kertje!

 • Családi juniális

  Tisztelt Látogatók, Hozzátartózók!
  Szerettel meghívjuk Önöket a Margaréta Otthonba 2022. június 24. 14:00-17:00 között tartandó programunkra!

  A meghívó letöltéséhez kattintson ide!

 • Nagyik Reform Konyhája

  Az Idősgondozó Szolgálat, május 26-án nagy közös program keretében rendezte meg a Napsugár Klubban a Nagyik Reform Konyháját. A cél az volt, hogy népszerűsítsék az egészséges, könnyen elkészíthető ételeket, felhívják a figyelmet a helyes táplálkozás fontosságára, valamint a főzésnek közösségépítő szerepe is van az idős emberek életében. Ezúttal háromféle salátát készítettek az oda látogatók. A gasztronómiai programra sokan ellátogattak, Lestár Józsefné Erika kolléganő látta el a házigazda szerepét. A résztvevők hozták magukkal a nyersanyagot, illetve az eszközöket. A program bevezető részében a recept ismertetése után elkezdődött a vitamindús saláták elkészítése. Az első étel almás sajtsaláta volt, melyhez kockákra vágott almát, sajtot, valamit tartármártást használtak. A második ételnél tejbe áztatott zabpelyhet használtak, melynek tetejére szamóca, és joghurt került, így lett teljes a gyümölcsös finomság. A harmadik fogáshoz szükség volt fejes saláta levelekre, sajtra, szamócára, amely összetevőket balzsamecettel öntöztek meg. A terített asztalok mellett jólesett a vitaminokban gazdag salátákat elfogyasztani. A rendezvény végénreceptcserére is volt lehetőség. A program elérte célját, hiszen a gasztronómiai élményen túl a résztvevők jót beszélgettek, kellemesen telt a délelőtt.

 • Dallamok Szárnyán könnyűzenei műsor

  2022. 05. 19.

  Az Idősgondozó Szolgálat kedvelt programjai között szerepelnek az énekes - zenés témájú rendezvények. Ebből az alkalomból 2022. május 19-én rendezte meg a Dallamok Szárnyán elnevezésű programot.

  A filmslágerek elevenedtek meg a színpadon, ahol 13 fellépő más-más filmzenei kategóriában mérettette meg magát, a produkciók közt szerepelt Pl: Egy csók és más semmi, Egy boldog nyár Budapesten, Villanegra, Csiribiri kék dolmány, Eltörött a hegedűm, Különös éjszaka volt, és még sok más fülbemászó dallam.

  A műsor bevezető részében az Idősgondozó Szolgálat kollégái által elevenedett meg a Mézga család, melynek elsöprő sikere volt, majd következtek a zenés műsorszámok az ellátottak előadásában.

  Egyéni és csoportos formában is lehetett nevezni. A Pacsirta és az Örök Ifjak két tagja tiszta csilingelő hangjával és a jó dal választásával nagy sikert aratott. Elhangzott még a Honfoglalás című film betétdala is melyre sokan meghatódtak. A mesék világába is betekinthettünk a Jókai Klub két tagja jóvoltából, akik a Vuk dalát adták elő, valamint a Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményéből felülhettünk az „Omnibusz tetejére”. Láthattunk még a Pacsirta klub előadásában egy filmes csokrot, mely szintén elnyerte a közönség és a zsűri tetszését.

  A műsor záró részében a Margaréta utcai kollégák is felléptek Macska duett szórakoztató műsorszámmal, ennél a produkciónál sem maradt el a tapsvihar.

  A zsűri mindenkit emléklappal díjazott, és szóbeli dicséretben részesített, a közönség is szavazott, az összesítés alapján a Naplemenete Klub produkciója lett a publikum díjazottja.

  Aki ellátogatott a rendezvényre egy kellemes szórakozgató délelőttöt tölthetett el a filmslágerek jegyében.

 • Csodabogár családi nap 2022.05.20.

  Csodabogár családi nap 2022.05.20. 14 órától
 • Napsugár Klub Nyílt Napja

  A Idősgondozó Szolgálat Napsugár Klubja szeretettel meghívja „Fejleszd magad” programjára!

  Várjuk a kedves nyugdíjas érdeklődőket, látogatókat!

  Helyszín: Kecskemét, Horváth Döme krt. 1. Szivárvány Klub

  Időpont: 2022. május 30., 9.00 óra

  A rendezvény hétindító reggeli tornával kezdődik!

  9:30 órakor: Kipróbáljuk az új játékainkat (memória-, kártya-, ügyességi és kézműves játékok)

  10.30 órakor: Vetélkedő

  11 órakor: Kártyapárbaj

  13 órakor: szendvicsebéd elfogyasztása, üdítővel

  Várunk minden nyugdíjas érdeklődőt klubunkban szeretettel!

  Telefon: 76/504-426

  Letölthető szóróanyag.
 • Nagy közös kézműves foglalkozás

  Az Idősgondozó Szolgálatának ellátottjai körében a kézműves foglalkozás már évek óta nagyon közkedvelt. Havonta egy alkalommal megrendezésre kerül nagy közös program keretében. A résztvevők köre: nappali intézmények ellátottjai.

  A kézműves foglalkozásoknak minden hónapban más telephely ad otthont, ezáltal az ellátottak betekintést nyernek egymás életébe, valamint a monotonitást szeretnénk ezzel kiküszöbölni. A kollégák próbálnak olyan tárgyakat elkészíttetni, melyek kis költségvetésből és egyszerű technikával megvalósíthatók, ugyanakkor mutatós darabok.

  Májusban a Nyitnikék Klubban került megrendezésre a kézműves foglalkozás, nagyon mutatós tavaszi ajtókopogtató díszt készítettek az oda látogatók. A ház alakú ajtókopogtatóhoz szükség volt faháncsra, mohára, selyemvirágra, tavasz feliratú táblácskát is lehetett rá rakni, valamint spatulát is fel lehetett használni díszítő elemként, aki akart akasztót is tett rá. Kellemes délelőttöt tölthetett el, aki ellátogatott a programra.

 • PÁLYÁZATI FELHÍVÁS HÁZI GYERMEKORVOSI PRAXIS BETÖLTÉSÉRE

  Kecskemét Megyei Jogú Város Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága pályázatot hirdet az 5002. számú (Kecskemét, Czollner tér 7.) házi gyermekorvosi körzetének területi ellátási kötelezettséggel vállalkozói vagy egészségügyi szolgálati jogviszony keretében történő ellátására. A praxisjog térítésmentesen feladat ellátási szerződés megkötése/kinevezés útján szerezhető meg. Az önkormányzat a rendelőhelyiséget térítésmentesen biztosítja. Központi ügyeletben való részvétel kötelező. A pályázattal kapcsolatban Dr. Pataki Mariann intézményvezető nyújt bővebb információt a 76/514-002-es telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

  Pályázati feltételek:

  - a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000.(II.25.) EüM rendelet szerinti képesítés;

  - az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 313/2011.(XII.23.) kormányrendeletben előírt feltételek megléte;

  - az egészségügyi szolgáltatás gyakorlásának általános feltételeiről, valamint a működési engedélyezési eljárásról szóló 96/2003. (VII.15.) kormányrendeletben előírt feltételek megléte;

  - egészségügyi szolgálati jogviszony esetén a jogviszony létesítése az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvényben, illetve annak végrehajtási rendeletében (528/2020. (XI.28.) Korm. rend.) foglalt feltételekkel történik;

  - büntetlen előélet;

  - cselekvőképesség;

  - egészségügyi alkalmasság.

  A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

  - részletes szakmai önéletrajz

  - motivációs levél

  - iskolai végzettséget, szakirányú képzettséget tanúsító okirat másolata

  - egészségügyi alkalmasságot igazoló okirat másolata

  - három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány

  - Magyar Orvosi Kamarai tagság igazolása

  - a pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul

  - a pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati eljárásban részt vevő személyek a pályázati anyagot megismerhetik, és abba betekinthetnek

  A pályázat benyújtásának módja: A pályázatokat 1 példányban kell sértetlen, zárt borítékban postára adni vagy személyesen az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának székhelyén a 6000 Kecskemét, Piaristák tere 7. szám alatt leadni. A borítékon fel kell tüntetni az alábbi jeligét: "kecskeméti 5002. sz. házi gyermekorvosi praxis".

 • Téged vár a Bölcsőde

  Szüleiddel megnézheted, kipróbálhatod, hogy milyen bölcsődésnek lenni!

  2022. 04. 02 - án szombaton 9 - 12 óráig a Csipcsirip / Forradalom u. 5./ a Macskacicó /Tóth L. stny. 2./ a Katica /Agyag u. 4./ és a Pöttömke /Mátis K. u. 6./ bölcsődékbe

  2022. 04. 09 - én szombaton 9 - 12 óráig az Aranyhaj /Lánchíd u. 14./ a Csengettyűs /Daróczi köz 16./ és a Pillangó /Széchenyi stny. 2./ bölcsődékbe.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  A szórólap letöltéséhez kattintson ide!
Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.